BESCHERM UW HUIS EN GEZIN MET ALARMMONITORING

Volgens Tom Cosynst hebben inwoners in Vlaanderen een kans van 1 op 25 om slachtoffer te worden van een eigendomsdelict. Door een golf van auto-inbraken in de stad in september 2022 herinnerde de politie de inwoners aan het belang van het vergrendelen van deuren, zowel van auto’s als van huizen.

Hoewel deze voorvallen een beetje verontrustend kunnen zijn, is het goede nieuws dat huizen met een beveiligingssysteem 300% minder kans hebben om te worden ingebroken dan huizen zonder.

De huidige slimme beveiligingssystemen hebben de afgelopen tien jaar een lange weg afgelegd. Ze bieden kunstmatige intelligentie, waaronder camera’s die gezichten en kentekens herkennen en het verschil zien tussen regelmatig voorkomende gebeurtenissen en ongewone gebeurtenissen. Ze bieden onmiddellijke waarschuwingen, of iemand een digitale struikeldraad overschrijdt of een familielid vergeet de deur op slot te doen. Een van hun meest essentiële functies is echter alarmbewaking.

Laten we eens onderzoeken wat deze dienst betekent voor huiseigenaren en hoe het gemoedsrust geeft.

 

WAT IS ALARM MONITORING?

Uw woning staat 24 uur per dag onder toezicht wanneer u beschikt over alarmmonitoring. Zodra een alarm of noodsituatie wordt geactiveerd, stuurt uw beveiligingssysteem een signaal naar u en de centrale meldkamer. Daar bepalen getrainde professionals of de situatie een melding aan de politie, brandweer of medische hulpdiensten rechtvaardigt. Zo ja, dan worden de juiste autoriteiten gecontacteerd en naar uw woning gestuurd.

Gebeurtenissen kunnen worden geactiveerd door bewegingsdetectoren en videobewaking, deur- en raamsensoren en omgevingsdetectoren, zoals rook-, overstromings- en koolmonoxidedetectoren.

Met een draadloos alarmsysteem beveiligt u onder andere uw woning, bedrijfspand of ander object. Hierbij heeft u de keuze uit een compleet alarm systeem of een standalone alarm welke werkt op een simkaart, ethernet of WI-Fi. Onze alarmsystemen zijn stuk voor stuk systemen die u helpen bij het creëren van een veilig gevoel. Van eenvoudige kits tot Grade 2 gecertificeerde systemen hebben wij online te koop.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN BEWAKING VAN DE HUISBEVEILIGING?

Sommige huiseigenaren aarzelen om bewaking in hun beveiligingssysteem op te nemen. De redenen hiervoor zijn onder andere bezorgdheid over vals alarm en politie die onaangekondigd bij hun huis opduikt. In werkelijkheid is het tegendeel waar. Omdat uw huis onder het toeziend oog staat van mensen uit de branche, hebben zij de ervaring om te weten wanneer een gebeurtenis een noodoproep vereist. Bovendien wordt u ook gewaarschuwd.

Bij zelfbewaking moet u de cruciale beslissing nemen wanneer een sensor wordt geactiveerd. De uitdaging is wanneer u een waarschuwing ontvangt tijdens een vergadering op het werk, u op reis bent of op een andere manier bezig bent. In tegenstelling tot professionele teams die uw huis 24/7 bewaken, wordt het leven druk en kan het een uitdaging zijn om op elk moment de situatie te controleren en in wezen 24 uur per dag bereikbaar te zijn.

DIT IS EEN VOORBEELD VAN HOE BEWAKING WERKT

U en uw gezin zijn op vakantie en u ontvangt een waarschuwing dat het inbraakalarm is afgegaan. U bekijkt uw live bewakingscamera en ziet iemand die u niet kent bij het zijhek. De bewakingsdienst neemt contact met u op en u meldt dat u de persoon niet herkent. Vervolgens nemen ze contact op met de plaatselijke politie met alle details.

Dit type bewaking biedt totale gemoedsrust. U weet dat uw gezin en uw huis 24/7 worden beschermd.

Bij Sitcon zorgen we al meer dan 25  jaar voor huisbeveiliging en -automatisering op maat. Als u meer wilt weten over het proces van alarmbewaking of als u een gratis consult wilt plannen, neem dan vandaag nog contact op met Sitcon